Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD fotbalu (KTVS / ZZ408)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ408 - TD fotbalu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem předmětu, základní didaktické pojmy a jejich aplikace na výuku fotbalu, zadání metodických výstupů, grafické značení.2. - 13. Didaktické výstupy studentů zaměřené na herní činnosti jednotlivce útočné i obranné, činnosti brankáře, útočné i obranné kombinace a systémy hry, rozbor přípravy a vlastního výstupu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je vytvářet u posluchačů pedagogické předpoklady pro výuku fotbalu. Ověřuje se jejich schopnost vypracovat přípravu na vyučovací jednotku podle zadané náplně a typu, včetně grafického záznamu cvičení , a vyučovat podle ní. Vzhledem k tomu, že výuka fotbalu v podání učitelek stále není příliš rozšířena mají zde zejména studentky ještě příležitost zdokonalit se i v praxi , aby se této sportovní hře ve školní tělesné výchově nevyhýbaly. Rozborem pedagogických výstupů by mělo dojít k odstraňování chyb ve vedení výuky fotbalu.

Požadavky

Zápočet obdrží student, který se aktivně v daném rozsahu hodin zapojoval do výuky, má kladné hodnocení zpracované přípravy na vyučovací jednotku, zvládl pedagogický výstup a odevzdal zápis ze sledování činnosti rozhodčího fotbalového utkání.Studenti ZS2 sledují zápas mladších či starších žáků a studenti SSK utkání mladších nebo starších dorostenců.

Garant

Mgr. Michal Sedláček