Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD házené, florbalu (KTVS / ZZ420)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ420 - TD házené, florbalu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodické výstupy :1. Přihrávky a chytání v házené na místě2. Přihrávky a chytání v házené v pohybu3. Uvolňování a krytí útočníka bez míče4. Uvolňování a krytí útočníka s míčem5. Driblink6. Uvolňování útočníka vedením míče7. Trojtakt8. Zastavení trojtaktem (střelba z místa) a přihrávky po trojtaktu9. Střelba po trojtaktu ve výskoku10. Střelba po trojtaktu v náskoku11. Klamavé činnosti ? L únik, S únik12. Blokování (střelby)13. Střelba v pádu a z prostoru křídel14. Činnost brankáře15. Jednoduché signály při rozehrání volného bodu16. Zakládání útoku, rychlý protiútok17. Průprava pro rychlost18. Průprava pro obratnost19. Herní kombinace ? útočné20. Herní kombinace ? obranné21. Minihry v házenéFlorbal:1. Přihrávky2. Vedení míčku3. Uvolňování hráče bez míčku a s míčkem4. Střelba5. Obranná činnost6. Činnost brankáře

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je naučit studenty vést výuku házené a florbalu na základní nebo střední škole, zvládnout mechaniku a techniku rozhodovaní.

Požadavky

1. Aktivní účast při výuce (80%)2. Úspěšné zvládnutí metodického výstupu (každou vyučovací hodinu jsou dva výstupy; jeden z dvojice vede rušnou část (5-7 min.), druhý průpravnou část 8 min.; hlavní část vede každý sám na zadané téma (20 min.); následuje řízená hra (vždy řídí každý sám - 15 min.); závěrečnou část vede jeden z dvojice. + předložení kompletně zpracované přípravy (dle vzoru) na PC před výstupem.3. Řízení utkání (v průběhu semestru minimálně jednou)4. Hodnocení výstupů (každý student během semestru minimálně jednou hodnotí výstupy svých kolegů ? písemně a slovně).5. Pozorování soutěžního utkání ? společně BUDE UPŘESNĚNO 6. Test z pravidel házené a florbalu (zaměřeno na činnost rozhodčího- při 100% docházce tento požadavek zrušen). Docházku nelze ani nahrazovat, ani vyměňovat.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.