Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova 2 (KTVS / ZZ486)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ486 - Tělesná výchova 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gymnastika:Zdravotní problémy akrobatických cvičení. Technika základních akrobatických prvků. Průpravná cvičení. Základní postoje a polohy, změny postojů, pohyby do postojů. Zpevňovací průpravná cvičení. Rovnovážná cvičení. Kotouly. Spojení kotoulů a prvky základní motoriky. Rotační cvičení. Gymnastické hry a soutěže. Organizace gymnastických cvičení. Posilovací cvičení.Plavání:Teorie - organizace plavecké výuky, základní pojmy, plavání kojenců a batolat, plavání 3-4letých, plavání 5-6letých dětíAktivní účast v plavecké výuce dětíMetodická část: Abeceda plavání kojenců, honičky, hry pro seznámení s vodou, lovení předmětů v mělké vodě. Hry pro rozvoj pocitu vody, hry pro dýchání. Vznášení ve vodě, míčové hry. Splývání v obou polohách, hry pro dýchání, pády do vody a šlapání vody. Kraulové a znakové nohy, honičky se záchranou. Skok po hlavě. Základní kraul a znak, kraulové dýchání. Štafetové hry, hry s míči, hry na hloubce.Správná technika plaveckého způsobu prsa.Záchranné plavání: Potápění a orientace ve vodě, plavání pod vodou, plavání ve ztížených podmínkách. Skok do neznámé vody, plavání na boku, dopomoc unavenému plavci, tažení tonoucího.

Získané způsobilosti

Gymnastika:Získat zásobník činností a tělesných cvičení z oblasti akrobatických cvičení a cvičení základní gymnastiky. Spojit získané dovednosti v oblasti základní motoriky a akrobatických cvičení k vytváření pohybově náročnějších celků. Rozvíjet pohybovou představu vhodným slovním doprovodem. Plavání:Seznámit se s nejnovějšími trendy v oblasti plavecké výuky dětí předškolního věku, osvojit si vědomosti z metodiky a didaktiky plavání dětí předškolního věku a základní plavecké dovednosti, zvládnout plavecký způsob prsa na úrovni technicky správné ukázky a vytvořit si zásobník her a činností ve vodě.

Požadavky

Gymnastika:1. Aktivní účast na konzultaci.2. Splnění praktického výstupu na zadané téma.Plavání:1. Základní plavecké dovednosti: opakované plavecké dýchání, splývání na prsa, splývání na znak, kotoul vpřed a vzad2. Kraulové nohy 25m3. Znakové nohy 25m4. Prsové nohy na zádech 25m5. Lovení 3 puků na mělčině nebo 1 puku na hloubce6. 100 m prsa správnou technikou se skokem po hlavě7. Vědomostní testPro starší 30ti let:1. Základní plavecké dovednosti: opakované plavecké dýchání, splývání na prsa, splývání na znak, kotouly vpřed a vzad2. Lovení 3 puků na mělčině nebo 1 puku na hloubce3. 100 m prsa správnou technikou se skokem po hlavě4. Seminární práce: metodika vybraného prvku plaveckého výcviku (dýchání, vznášení, splývání, skoky a pády, potopení a plavání pod vodou, prsové nohy, prsové ruce, prsová souhra, znak,...)5. Seminární práce: zpracování libovolného článku o plavání z dostupných časopisů (Tělesná výchova a sport mládeže, Tělesná výchova a šport mládeže, Aquasport a triatlon aj.) v rozsahu maximálně 2 strany A4 strojopisu, obsah se může týkat čehokoliv z oblasti plavání a dalších plaveckých sportů

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.