Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková pedagogika v tělesné výchově (KTVS / ZZ525)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ525 - Zážitková pedagogika v tělesné výchově, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zážitková pedagogika (ZP) ? seznámení s předmětem - vymezení, směry, využití, literatura.Zážitkově pedagogické přístupy a teoretická východiska.Pedagogické a psychologické aspekty. Metody a prostředky ZP, hra. Pohybová aktivita v metodách ZP.Dramaturgie a motivace. Zpětná vazba. Skupinová dynamika, tým a práce v týmu. Možnosti využití ZP ve školním prostředí, ZP a OSV. ZP v tělesné výchově.Příprava a realizace zážitkově pedagogických vyučovacích jednotek. Příprava zážitkově pedagogického projektu.Prezentace a připomínkování připraveného projektu.

Získané způsobilosti

Seznámit se s teorií i praxí zážitkové pedagogiky v českém prostředí. Osvojit si dovednosti nutné k přípravě a realizaci zážitkově pedagogických pohybových aktivit.

Požadavky

1. Aktivní účast v hodinách2. Příprava a realizace krátké zážitkově pedagogické aktivity3. Příprava a realizace zážitkově pedagogického projektu v rozsahu jednoho dne4. Teoretický test

Garant

Mgr. Dita Culková