Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě - cyklo (KTVS / ZZ585)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ585 - Sport a pobyt v přírodě - cyklo, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. denteorie - Pravidla silničního provozu. Bezpečnost při cyklistice. Technika jízdyna kole ve skupině.praxe - Cyklistický přesun z Hradce Králové do místa konání kurzu.teorie - Úvod do teorie sportu a pobytu v přírodě. Základy topografie aorientační běh.2. denpraxe - Zaměstnání ve skupinách. Softbal. Základy horolezectví. Základyorientačního běhu.teorie - Pravidla softbalu.3. denpraxe - Zaměstnání ve skupinách. Softbal. Základy horolezectví. Základyorientačního běhu.teorie - Cyklistika: její systémové rozdělení (silniční, dráhová, cyklokros,cyklotrial, horská kola a jejich další odvětví). Cykloturistika ?geografie cykloturistických tras.4. denpraxe - Absolvování cykloturistiké trasy na silničních nebo horských kolech.teorie - Přírodní víceboje: hry v přírodě, survival, kvadriatlon, triatlon,duatlon (vývoj, úvod do problematiky jejich provozování).5. denpraxe - Závod v přírodním víceboji. Táboření v přírodě.teorie - Horolezectví a jeho odvětví (vysokohorská turistika, alpské lezení sdůrazem na správnou metodiku, organizaci a bezpečnost. Geografiehorolezeckých terénů a cest u nás.6. denpraxe - Závod v triatlonu.teorie - Zhodnocení výsledků dosažených účastníky kurzu.7. denpraxe - Cyklistický přesun z místa konání kurzu do Hradce Králové.

Získané způsobilosti

1. Získání základních teoretických vědomostí z oblasti pobytu v přírodě,pořádání táborů, cyklistiky, softbalu, základů horolezectví, orientačního běhu a přírodních vícebojů s důrazem na organizaci a bezpečnost při těchto aktivitách.2. Praktické absolvování cykloturistiky na silničních a horských kolech.3. Absolvování praxe základů horolezectví.4. Absolvování praxe základů orientačního běhu ve dne i v noci.5. Absolvování přírodních vícebojů (triatlon, survival).

Požadavky

1. 100% účast na praktických i teoretických zaměstnáních v průběhu kurzu2. Úspěšné splnění praktických zápočtových požadavků:- cykloturistika, orientační běh, horolezectví, softbal, přírodní víceboje

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.