Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná výchova - linie (KVKTT / KMVLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / KMVLI - Výtvarná výchova - linie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pomůcky (materiály, nástroje) pro kresby.2.-3. Kresba a dětský výtvarný projev.4.-5. Různé podoby linie v závislosti na zvoleném nástroji (technice).6.-8. Různé výrazové možnosti linie dané osobními vlastnostmi studenta a jeho výtvarnými záměry (kresby mokrou stopou).9.-11. Valérová kresba; světlostní kontrast (kresba suchou stopou).12.-14. Didaktika kresby a rozbor dětských výtvarných prací.

Získané způsobilosti

Zvádnout základní pojmy z oboru Kresba. Prakticky si ověřit různé podoby linie a jejich vyjadřovací možnosti (jakož i základní a kombinované kreslířské postupy) tak, aby jich studenti dokázali sami osobitě využít k sebevyjádření.

Literatura

CIKÁNOVÁ, K. Kreslete si s námi. Praha: Aventinum, 1997. ISBN 80- 902267- 1- X.Brožová, Vlasta. Kreslíme, malujeme, modelujeme--. Praha, 1994. ISBN 80-7168-018-4.ROESELOVÁ, V. Techniky ve Vv. Praha: Sarah, 1996. ISBN 80- 902267- 1-X.Svobodová, Marie. Výtvarná výchova v předškolním věku. 1. vyd. Havlíčkův Brod, 1998. ISBN 80-85808-47-1.

Požadavky

Vnitřní aktivita a výtvarné práce ze všech seminářůSamostatné studium:a/ teoretická část: základní pojmy, kreslířské postupy a přípravné grafické techniky /formou testu/b/ praktická část: kresby ve skicáku, valérová kresba zátiší /včetně přípravných kreseb/Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2 pokusy

Garant

Mgr. Kateřina Štěpánková