Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika výtvarné výchovy 1 (KVKTT / KZVD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / KZVD1 - Didaktika výtvarné výchovy 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. Počátky zájmu o dětský výtvarný projev (DVP)3. - 4. Charakteristické znaky DVP5. - 6. Zobrazení prostoru, barva a DVP7. - 8. Zvláštnosti a vývoj DVP9. - 10. Krizové jevy ve výtvarných projevech dětí, jejich příčiny a možnosti prevence11. - 14. Individuální rozdíly ve výtvarné práci dětí. Využití výtvarné typologie ve vyučovacím procesu.Semináře:1. - 6. Dětský výtvarný projev:- ověřování teoretických poznatků o dětském výtvarném projevu na konkrétních dětských výtvarných pracech,- krizové jevy ve výtvarných projevech dětí, jejich příčiny a možnosti prevence,- dětský výtvarný projev jako prostředek hlubšího poznání dítěte.7. -9. Výtvarná typologie:- praktické uplatnění znalostí výtvarných inklinací učitele i žáků ve výtvarně výchovném procesu.10.-13. Charakteristika vyučování Vv v jednotlivých ročnících (zdůvodněno poznatky z psychologie i zkušenostmi z pedagogické praxe).14. Sebereflexe studentů.

Získané způsobilosti

Naučit se citlivě interpretovat dětský výtvarný projev (DVP) a chápat ho jako prostředek hlubšího poznání dítěte.Pochopit nutnost proměn Vv v jednotlivých ročnících 1. stupně ZŠ vzhledem k vývoji dítěte a jeho výtvarného projevu.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- aktivní práce na seminářích (studium odborné literatury, příprava na indiv. i skupinovou práci v seminářích)- seminární úkol: rozbor a interpretace několika ukázek spontánního výtvarného projevu dětí. - rozsah: 2-3 strany textu u kázky DVP.Počet pokusů pro udělení zápočtu:2

Garant

Mgr. Kateřina Štěpánková