Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné vyjadřování 1 (KVKTT / KZVV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / KZVV1 - Výtvarné vyjadřování 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Souvislosti předmětu s ostatními výtv. disciplinami a s Vv ve škole.2. Rozbor ukázek kreseb, volné a užité grafiky .3. Výrazové možnosti linie, schopnost linie vymezit tvar, vyjádřit objem, prostor a texturu.4. Vedení linií tužkou, dřívkem, perem, rudkou.5. Studium přírodních struktur (otiskování, frotáž, koláž, dekoláž, kresba).6. Grafické techniky- tisky z hloubky, tisky z výšky- návrhy a autorský tisk.7. Kreslířské techniky, možnosti jejich kombinování a využití dalších postupů, vytváření linií.8.-9. Studijní lineární kresba drobných přírodních motivů.10.-12. Vyjádření objemu a prostoru v kresbě předmětů měkkým materiálem.13. Návštěva Galerie moderního umění v HK.

Získané způsobilosti

Semináře jsou zaměřeny na poznávání různých kreslířských postupů a technik, na objevování výrazových možností linie. Zároveň se studenti seznámí se studijní kresbou živé přírody i stylizací motivu pro grafické techniky. Rozvíjet výtvarné vyjadřování, představivost a fantazii, kultivovat výtvarně estetické vnímání, pozorování a cítění.

Literatura

SMITH, R. Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. \Praha-Slovart, 2000. ISBN 80- 7209- 245- 6.CIKÁNOVÁ, K. Kreslete si s námi. Praha: Aventinum, 1997. ISBN 80- 902267- 1- X.TEISSIG, K. Techniky kresby. Praha: Aventinum, 1995. ISBN 80- 85277- 49- 2.ROESELOVÁ, V. Linie, barva a tvar ve Vv. Praha: Sarah, 2004. ISBN 80- 902267- 5- 2.ROESELOVÁ, V. Techniky ve Vv. Praha: Sarah, 1996. ISBN 80- 902267- 1-X.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1.kvalitní práce ze všech seminářů2.prokázání znalostí zákl. kresebných a grafických technik a možností jejich kombinování (slepotisk, linoryt, suchá jehla)3.Přehled o kresebných a grafických technikách ,včetně autorů a ukázek děl- uložit do studentova portfolia4.Návštěva 3 výstav ( Galerie moderního umění v HK)a reflexe z nich.Počet pokusů pro udělení zápočtu:2

Garant

Mgr. Magda Munzarová