Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny umění 5 (KVKTT / P2DU5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / P2DU5 - Dějiny umění 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co je to baroko, jeho základní znaky - hmotnost a energie, pohybvzhůru, vztah nebeského a pozemského, světlo a kontrast, zrod kýče.Barokní umění v Itálii.Barokní umění ve Španělsku - Velasquez, Ribera.Barokní umění ve Flandrech - Rubens.Barokní umění v Holandsku, Delft (Vermeer, Rembrandr).Barokní klasicismus ve Francii a G. dela Tour.České barokní umění - architektura, plastika a malířství 17. století aždo pol. 18. století. významné osobnosti.

Získané způsobilosti

Osvojení a osvětlení významného období evropské umělecké kultury, jeho nejvýznamnějších období, středisek, oblastí a regionů, jejich specifik i vzájemného ovlivnění.

Literatura

Pijoan, J. Dějiny umění 7. Praha. Pijoan, J. Dějiny umění 8. Praha. Pijoan, J. Dějiny výtvarného umění 7, 8. Praha, 1990. Mráz, B., Mrázová, M. Encyklopedie světového malířství. Praha, 1988. Mráz,B., Mrázová, M. Encyklopedie světového malířství. Praha. Staňková J., Pechart, J. Tisíciletý vývoj architektury. Praha, 1989. ISBN 80-03-00073-4.Staňková, J., Pechar, J.. Tisíciletý vývoj architektury. Praha. Huyghe R. Umění renesance a baroka. Praha, 1970. Huygh, R. Umění renesance a baroka. Praha, 1970.

Požadavky

zápočet: nejméně dva pokusy o udělení zápočtuzápis přednášekpohovor a diskuse nad okruhy přednášek

Garant

doc. PhDr. Petr Kmošek, CSc.