Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Autorská kniha 1 (KVKTT / PAKN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PAKN1 - Autorská kniha 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení pojmu autorská kniha. Bibliofilie, malířská kniha, autorská kniha, kniha - předmět, instalace, prostředí, performance.2. Autorská kniha v současném umění. Kniha jako forma či myšlenka uskutečněná v podobě knihy. Uchopení vlastního tématu prostřednictvím vhodných forem a materiálů, osobní přístup ke knize.3. Autorská kniha jako celek - neoddělitelný umělecký výtvor, v "mnohočetnosti" a jednoduchosti použitého materiálu.4. - 5. Hra s netradičním využitím materiálů, textur, "vazby" ve spojení s tiskovou formou.6. - 14. Průběžná práce na realizaci autorské knihy. Příprava grafických tiskových prvků, volba materiálu, ploštné nebo prostorové uspořádání. Tisk, konečná forma autorské knihy.

Získané způsobilosti

Posluchači vytvoří návrh na vlastní autorskou knihu a realizují ho ve zvoleném materiálu za použití grafických prvků a klasických grafických technik, v plošném nebo prostorovém řešení.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - kvalitní vytištění a realizační zpracování autorské knihy (při užití min. 5 ks tiskových forem)

Garant

MgA. Andrea Tachezyová