Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér II. - malba 1 (KVKTT / PBAM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PBAM1 - Ateliér II. - malba 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkoumání možností barevného ztvárnění portrétu, autoportrétu, půlaktu,oblečené figury a vlastní koncept velkých formátů.Individuální zadání tématu s ohledem na dispozice jednotlivých studentů.

Získané způsobilosti

Aplikace znalostí malířských technik, zvládnutí figurální malby, práce s tématem a její rozvoj, barevná i tvarová stylizace a vlastní realizovaný projekt na pevnou podložku

Literatura

Schätz, Miroslav. Moderní materiály ve výtvarné praxi. Praha, 1982. Lamač, Miroslav. Myšlenky moderních malířů. 3., V NČSVU 1. vyd. Praha, 1968. Langer, F. Malířské povídky. Kovala, Praha, 1999. ISBN 80-901825-2-6.Ruhrberg, Karl. Umění 20. století. Praha. ISBN 80-7209-521-8.Parramón, José María. Velká kniha o portrétu. Praha, 1996. ISBN 80-7180-040-6.

Požadavky

- test z umění 20. a 21. století- práce ze seminářů- ukázky maleb z jednotlivých seminářů, vedle práce v semináři je NUTNÝ značný podíl samostatné domácí práce- portfolio s fotodokumentací a s reflexí zadaného tématu semestru-předpokládá se zájem o současné výtvarné dění dokladovaný 5-ti recenzemi navštívených výstav-3x povinná konzultace vlastního konceptu,včetně ukázek průběhu řešení- vlastní koncept, realizace na pevném podkladu + písemná obhajoba s fotodokumentací.Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2 pokusy.

Garant

doc. Rostislav Novák