Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér II. - malba 3 (KVKTT / PBAM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PBAM3 - Ateliér II. - malba 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Imaginativní malba, abstrahování, redukce,symbolika,barevná a tvarová transpozice.Projekt pro celý semestr s ohledem na individuální požadavky studentů,nastudování doporučené literatury, zpracování a prezentace malířského projektu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je rozvoj představivosti a práce s principy moderního umění, ověření vlastních malířských dovedností a rozšíření technologických postupů při práci na individuálně zadaném tématu

Literatura

Volavka, Vojtěch. Česká malba devatenáctého století. V Praze, 1942. Kuchař, Radim. Kresba, malba, grafika pro lidivé školy umění. Vyd. 2. upr. Praha, 1976. Lamač, Miroslav. Myšlenky moderních malířů. 3., V NČSVU 1. vyd. Praha, 1968. Slánský,B. Technika malby. Praha, 2003. ISBN 80-7185-624-X.Dempseyová,A. Umělecké styly, školy a hnutí. Slovart, 2002.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2 pokusy.-test ze současného umění.- 4 x povinné konzultace týkající se zvoleného tématu včetně ukázek průběhu řešení-písemná obhajoba semestrálního malířského projektu na plátně s fotodokumentací-předložení deníku z výstav. V případě nedostatečné úrovně předloženého projektu budou malířské dovednosti studentů dodatečně ověřeny formou malby podle modelu.-práce na závěrečném portfoliu ke Státní závěrečné zkoušce .

Garant

doc. Rostislav Novák