Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetika 1 (KVKTT / PGES1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PGES1 - Estetika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět estetiky, estetika a vědy o přírodě a člověku(1 hod.)2. Druhy estetična (1hod.)3.Antická estetika a mytologie (1 hod.)4. Estetika předsokratiků (1 hod.)5. Estetické názory Sokrata Platóna, estetika a antická antropologie a architektura (2 hod.)6. Aristotelova estetika (1 hod.)7. Estetické názory starokřesťanského umění a jejich důsledky (2 hod.)8. Patristika a umění (1 hod.)9. Estetika středověku a gotická architektura (1 hod.)10. Estetické názory renesančních myslitelů a umělců (2 hod.)11. Estetika baroka (1 hod.)12. Estetika klasicismu, estetický formalismus (2 hod.)13. Romantismus a umění (1hod.)

Získané způsobilosti

Osvojení základních problémových okruhů teorie umění a umění v jeho vztahu k uměleckým epochám a slohům.

Literatura

Eco, U. Historie krásy. Praha, 2005. ISBN 80-7203-677-7.Volek J. Kapitoly z dějin estetiky. Praha, 1967. Sypher, W. Od renesance k baroku. Praha. Novák M. Otázky estetiky. Praha, 1963. Panofski E. Význam ve výtvarném umění. Praha, 1971.

Požadavky

-zápočet: dva pokusy o udělení zápočtu- docházka- exerpce- krátký pohovor o zvládnutí látky- přehled o nastudované literatuře

Garant

doc. PhDr. Petr Kmošek, CSc.

Vyučující

Mgr. et MgA. Markéta MagidováMgr. Martina Vítková