Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetika 2 (KVKTT / PGES2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PGES2 - Estetika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Antická estetika a mytologie (1 hod.)2. Estetika předsokratiků (1 hod.)3. Estetické názory Sokrata a Platóna, estetika a antická antropologie a architektura (2 hod.)4. Aristotelova estetika (1 hod.)5. Estetické názory starokřesťanského umění a jejich důsledky (2 hod.)6. Patristika a umění (1hod.)7. Estetika středověku a gotická architektura (1 hod.)8. Estetické názory renesančních myslitelů a umělců (2 hod.)9. Estetika baroka (1 hod.)10.Estetika klasicismu, estetický formalismus (2 hod.)11.Romantismus a umění (1 hod.)

Získané způsobilosti

Osvojení vztahu estetických teorií a uměleckých slohů, vztahu vkusu a uměleckých norem.

Literatura

Suriau E. Encyklopedie estetiky. Praha. Francastel P. Malířství a společnost, výtvarný prostor od renesance ke kubismu. Praha, 1977. Novák M. Otázky estetiky. Praha, 1963. Kulka J. Psychologie umění. Praha. Panofski E. Význam ve výtvarném umění. Praha.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- zvládnutí učiva a schopnost odhalovat souvislosti mezi jednotlivými oblastmi estetična a uměnímPočet pokusů pro zápočet: 2

Garant

doc. PhDr. Petr Kmošek, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Kmošek, CSc.