Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užitá grafika 1 (KVKTT / PGUZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PGUZ1 - Užitá grafika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do disciplíny užitá grafika.Monogram jako grafický znak. Návrh a realizace ve technice linoryt nebo dřevořez.Práce se znakem, rozvíjení motivu, zjednodušení forem, varianty - formát A5, A6.Návrh drobné tiskoviny dle zadání (např. logo, přebal CD,...), realizace v technice tisku z výškyUplatnění kompozice nefigurativního motivu a písma na zadané téma. Barevné řešení. Realizace ve formátu 20 x 20 cm.

Získané způsobilosti

Seminář navazuje na předchozí poučení v discipíně písmo a soustřeďuje se na jeho užití v drobné propagační grafice.

Literatura

Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin pro 4. ročník střední průmyslové školy grafické (studijní obor polygrafie). Praha, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Muzika, František. Krásné písmo ve vývoji latinky. Vyd. 2., V nakl. Paseka 1. Praha, 2005. ISBN 80-7185-738-6 .Jean, Georges. Písmo paměť lidstva. [Praha], 1994. ISBN 80-7145-115-0.Slezák Miloš. Písmo ve výtvarné výchově. SPN Praha.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- odevzdání následujících tisků v originální grafické technice:a) monogram (černobílá verze)b) 2 - 3 varianty grafického znaku na zvolené téma - A5, A6 c) drobná tiskovina (např. logo, přebal CD,... ), realizace v technice tisku z výškyd) kompozice nefigurativního motivu a písma na zadané téma. Barevné řešení. Realizace ve formátu 20 x 20 cm.Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2 pokusy.

Garant

doc. Jaroslava Severová