Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dílny 2 (KVKTT / PRDK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PRDK2 - Dílny 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 14.Historie západoevropské paličkované krajky.Technologie paličkované krajky.Realizace oděvního doplňku.

Získané způsobilosti

- Cílem předmětu je znalost historie západoevropské paličkované krajky;- osvojení si náročnějších vzorů paličkované krajky;- obeznámení se s problematikou realizace oděvních doplňků a textilních šperků podle vlastního návrhu;- získání zkušeností s kombinováním různých materiálů a rozšíření znalostí o technologických postupech v realizaci oděvních doplňků.

Literatura

Vondrušková A.,Prošková I. Krajkářství. Grada publishing, a.s.Praha 2004. ISBN 80-247-0670-9.PROŠKOVÁ, I. Ručně paličkovaná krajka. 2005. ISBN 80-86455-02-5.STAŇKOVÁ, J., BARAN, L. Tradiční textilní techniky. Praha: Grada, 2008. Kybalová, Ludmila. Obrazová encyklopedie módy. Praha, 1973. Trandžíková, Mária. Paličkujeme. 2. preprac. vyd. Bratislava, 1983. Géciová-Komorovská, Veronika. Slovenská ľudová paličkovaná čipka. 1. vyd. Bratislava, 1988. ISBN 80-05-00163-0.

Požadavky

Počet pokusů pro udělení zápočtu:2Požadavky k zápočtu:- zápočtový test z historie a teorie paličkované krajky;- vzorník vzorů paličkované krajky;- realizace podvinku návrhu na oděvní doplněk;- realizace makety, střihu, materiálové zkoušky a samotného oděvního doplňku s využitím struktur vazeb paličkované krajky; - výtvarná a technická dokumentace formou prezentace v programu PowerPoint.

Garant

prof. Marie Vaňková