Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná textilní praxe 1 (KVKTT / PRPX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PRPX1 - Odborná textilní praxe 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe bude probíhat týden ve vybraných muzeích kde získají studenti praktickou zkušenost s předáváním znalostí získaných během prvního roku studia se zaměřením na tradiční zpracování přírodních materiálů techniky. Také na seznámení se s prostředím muzea a sbírek, jejich evidencí a uchováváním.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získání praktické zkušenosti s předáváním znalostí o tradičním zpracování přírodních materiálů získaných během prvního roku studia . Cílem je i seznámení se s prostředím muzea a sbírek, jejich evidencí a uchováváním.

Literatura

Svobodová V. Lidová a manufakturní textilní výroba s přihlédnutím k vývoji na Moravě. Trutnov, 1983. STAŇKOVÁ, J. České lidové tkaniny. SNTL, 1989. Mojžíš B. Len, jeho historie, pěstování, zpracování a užití. Trutnov, 1988. Piller, Bohumil. Malá encyklopedie textilních materiálů. Praha, 1978. POSPÍŠIL, Z. a kol. Příručka textilního odborníka. 1. část. Praha, 1961.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- Počet pokusů pro udělení zápočtu:2

Garant

doc. Mgr. Art. Zuzana Hromadová