Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování v tradič. textil. řemeslech 1 (KVKTT / PRTR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PRTR1 - Navrhování v tradič. textil. řemeslech 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 6. experiment v technikách tkaní na neúplném rámu, tkaní na destičce a na karetkách, tvorba makety pro využití těchto technik v oděvním doplňku7. ? 9. experiment v technice pletení na formě a tvorba návrhu oděvního doplňku ( rukavice/ čepice) vycházející z tradičních textilních doplňků10.- 13. experiment v technice pletení na rámu a tvorba návrhu kolekce oděvů s využitím této techniky

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je rozvíjet schopnost výtvarného vyjádření navrženého oděvu v kresebném nebo barevném záznamu. Navrhování ve skutečném nebo zmenšeném měřítku. Dokončení výtvarného návrhu v kartónu, maketě a technickém výkresu.Čitelnost návrhu pro realizaci v textilních materiálech. Materiálové zkoušky a vyvzorování s využíváním rukodělných technik.

Literatura

KYBAL, A. Otextilním výtvarném projevu. Praha: SPN, 1973. Braddock, Sarah. Techno textiles. London, 2005. ISBN 0-500-51245-0.Kybal, Antonín. Kapitoly o textilním umění. Praha, 1958. Teršl, Stanislav. Malá encyklopedie textilií a odívání. Praha, 1987. Hladík V.,Kozel T.,Miklas Z. Textilní materiály. SNTL Praha, 1984.

Požadavky

Dokončení všech zadaných výtvarných úkolů,pravidelné konzultace- klauzurní zkouška

Garant

doc. Vlastimil Vodák