Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kresby 2 (KVKTT / PRZK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PRZK2 - Základy kresby 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

poloakt - anatomie, budování objemu, světla a stínu - lineárka, šrafura, valérfigura - anatomie, budování objemu, světla a stínu - lineárka, šrafura, valérfigura- módní skica

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zvládnutí ? studie půlfigury a figury, módní kresba, stylizace. Rozvíjení kreslířského řemesla, hledání osobního výrazu a cítění ve výtvarném projevu. Ovládnutí výtvarného prostředku, zvládnutí zachycení prostoru, perspektivy, hloubky, světla, stínu a objemu kresbou. Důraz na kompozici, psychologii, anatomii, osobní výraz. Hledaní zkratky, vlastního výrazu a stylizačních způsobů.

Literatura

BARTKO, ONDREJ. Farba a jej použitie. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladatelstvo, 1980. CRHÁK, F. KOSTKA, Z. Výtvarná geometria. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladatelstvo, 1984. ANDREW GRAHAM-DIXON. Umění: velký obrazový průvodce. Praha: Knižní klub, 2010. ISBN 978-80-242-2663-7.COLEOVÁ, A. Perspektiva. Bratislava: Perfekt, 2000. ISBN 80-8046-170-8.PARRAMÓN, J. M. Teorie barev. Praha: Vasut, 2002. ISBN 80-7236-046-9.BALEKA, JAN. Výtvarné umění. Praha: Academia, 2010. ISBN 978-80-200-1909-7.

Požadavky

Požadavky: 1x měsíčně hodnocení zadaných úkolů a domácích prací /skici zátiší z běžného života ? u snídaně- hrnek a talíř s chlebem, knihy, květiny, nábytek, prostory atd./- na konci semestru předložení všech prací za semestr a jejich hodnocení- účast na přednáškách a seminářích- splnění zadaných úkolů v požadované kvalite- klauzurní zkouška

Garant

Mgr. art. Mária Hromadová, ArtD.