Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny umění 3 (KVKTT / PSDU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PSDU3 - Dějiny umění 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Vznik umění - umění paleolitické, malby v jeskyních, rituální plastiky.3. - 4. Umění neolitu - megalitické kultury, umění zemědělského lidu, pravěkářemesla a techniky. Vznik abstraktního umění a písma.5. - 7. Egyptská výtvarná kultura, její vývoj a přínos. Egyptská sakrální acivilní architektura, monumentální sochařství a drobná plastika.Nástěnná malba.8. -10. Dějiny Mezopotámie a vývoj její výtvarné kultury (umění sumérské,babylónské a asyrské - Peršané). Klínové písmo a počátky evropskéliteratury - eposy. Mezopotámská architektura palácová a drobnámezopotámská plastika.11.-14. Umění na ostrovech Egejského moře a Kréta. Krétské nástěnné malířství akeramika. Umění mykénské.

Získané způsobilosti

Základní přehled o vývoji výtvarného umění s ohledem na problematiku oboru (vývoj řemesel od neolitu až po antický starověk). Zvláště vývoj textilní a oděvní tvorby.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- zápis z přednášek- docházka

Garant

doc. PhDr. Petr Kmošek, CSc.