Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užitá grafika 1 (KVKTT / PSUG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PSUG1 - Užitá grafika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 3. Monogram. Výrazové vlastnosti písma, návrh vlastního monogramu, formátA4.4. - 5. Iniciála, její historie a současné užití zejména v knihách proděti. Návrh iniciály pro dětskou knihu. Černobílé a barevné provedeníve formátu A4.6. - 7. Novoročenka. Návrh novoročenky a její realizace v originální grafickétechnice. Formát A5.8. -12. Exlibris. Historie a vývoj knižní značky. Supralibros. Čeští tvůrciexlibris 20. století. Návrh vlastní knižní značky. Realizace dvouknižních značek v různých originálních grafických technikách. Formát A7.13.-14. Knižní přebal. Návrh a realizace volně zvolenými grafickými postupy -kresba tuší, koláž, tempera, využití vlastní fotografie aj. Realizaceve formátu A4 - A5.

Získané způsobilosti

Zvládnout kompozici písma a věcného motivu v ploše při realizaci návrhu drobných propagačních tiskovin a knižní grafiky.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- posluchači průběžně předkládají a konzultují své studie a přípravné kresby- odevzdání následujících prací:a) monogram ? černobílé provedení temperou nebo tuší, formát A4b) iniciála ? černobílé provedení temperou nebo tuší, formát A4c) novoročenka 1x v originální grafické technice - odevzdat výtiskd) knižní značka ? exlibris 2 ks ? realizace v různých grafických technikáche) knižní přebal, návrh a realizace, formát A4 ? A5

Garant

Mgr. Lubomír Netušil