Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální textilní design 1 (KVKTT / PTDD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PTDD1 - Digitální textilní design 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-14.- zjištění počítačové gramotnosti studentů- úvod do počítačové grafiky a možnosti využití těchto programů pro textilní výtvarníky- designéry- rozdíly mezi vektorovou a rastrovou grafikou- velikost práce a rozlišení- obrazové editory ? základní operace v Adobe Illustrator, Adobe Photoshoppracovní plocha ? nabídka, lišta nástrojů, palety, vrstvy, barevné systémyvytváření základních tvarů + vybarvování, selekce, transformacezpracování úkolů v obou programech se zaměřením na textilní návrhu ? složitější textilní vazby, přesazovaný raport, textury, kontrasy, harmonie

Získané způsobilosti

Cílem je zvládnutí základů práce obrazových (Adobe) editorech na takové úrovni, aby bylo možné je využít při navrhování základních textilních vazeb a desénů.

Literatura

E.Weinmann, P.Lourekas. Adobe Illustrator CS. Computer Press. Král, Mojmír. Adobe Photoshop CS5. 1. vyd. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-3723-2.M. Vlach. Adobe Photoshop 7. Computer Press. Dugong, J.-L., Siegwartová. Od olova k počítačům. SVOJTKA a VAŠUT, 1997. P.Roubal. Počítačová grafika pro úplné začátečníky. Computer Press. B.Willmore. Velká kniha k Adobe Photoshop CS. Computer Press.

Požadavky

Počet pokusů pro udělení zápočtu:2- splnění zadaných úkolů

Garant

Mgr. art. Mária Hromadová, ArtD.