Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Textilní design 4 (KVKTT / PTDZ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PTDZ4 - Textilní design 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 14.Sítotisk filmový tisk (serigrafie).Zpracování tiskových předloh.Výroba šablon pro jednotlivé barvy.Materiálové zkoušky.Realizace návrhu na tisk oděvní textilie.Realizace metráže sítotisk filmovým tiskem.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je pochopení rozdílu v tvorbě průmyslové, autorské užité textilie a volné autorské textilie a ověření různých tiskařských technik v praxi při hledání vlastního výrazu v tvorbě. Student získá znalosti o tvorbě filmového tisku a v neposlední řadě získá i zkušenost s šablonovým tiskem většího formátu.

Literatura

Mikeš, Jan. Filmový tisk v textilním průmyslu. Vyd. 1. Praha, 1955. Piller, Bohumil. Malá encyklopedie textilních materiálů. Praha, 1978. ŽIŽKOVÁ, Lenka. Design, umění a symposia, (design trend 1, 1992, str. 3). Praha, 1992. MEDKOVÁ, Jiřina. Možná alternativa (atelier č. 4, 1991, str. 8). Praha, 1991. Jirout, Antonín. Sítotisk. Hradec Králové, 1974. STAŇKOVÁ, Jitka. Středověké kanafasy v Čechách (Umění a řemesla II. r. 1975, str. 58). 1975. MORAVCOVÁ, M. Výrazové tisky firmy (Josef Sochor ve Dvoře Králové n. L. 1921 - 1941).

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Počet pokusů pro udělení zápočtu:2- výtvarná dokumentace cyklu návrhů na oděvní textilie;- kompoziční varianty a finální návrh na textilii.Požadavky ke zkoušce:- realizace metráže sítotisk filmovým tiskem;- výtvarná a technická dokumentace formou prezentace v programu PowerPoint.

Garant

Mgr. art. Mária Hromadová, ArtD.