Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vědecká ilustrace (KVKTT / PVED1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVKTT / PVED1 - Vědecká ilustrace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se specifickou funkcí a uplatněním vědecké ilustrace v praxi (doprovod odborných textů, výukové pomůcky, reklama atd.).Vymezení vůči volné tvorbě (včetně literární ilustrace), fotografii.Praktické ověření technických možností ztvárnění zvoleného tématu ? kresba tužkou, perokresba, lavírovaná kresba, akvarel, kvaš, kombinované techniky ? vzhledem k reprodukovatelnosti a využití ke konkrétnímu účelu.Výběr objektu, dokumentace, přípravné studie, konečné zpracování.Individuální volba z tematických okruhů:- přírodní vědy (botanika, zoologie, lidské tělo, archeologie, mineralogie atd.), makro i mikro morfologie- společenské vědy (historie, etnografie, architektonické prvky atd.)- technické objekty, užitkové předměty (stroje, nástroje)Kompletní zpracování zvoleného tématu se zřetelem k praktickému uplatnění (výukové pomůcky, turistický průvodce, stránky do atlasu rostlin, hub, hmyzu, nerostů, část katalogu, reklamní stránky apod.).Realizace v reprodukci včetně event.textové části.Úvodní semináře, průběžné individuální konzultace.

Získané způsobilosti

Cílem výuky je přiblížit zájemcům základy specifické výtvarné disciplíny a přispět k rozvíjení mezioborových vztahů. Motivací a praktickým vyústěním programu může být příprava diplomové práce v kombinaci dvou aprobačních oborů (např. výtvarné výchovy- biologie, tělesné výchovy, historie apod.).

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- splnění seminárních úkolů