Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická a sociální psychologie (ÚPPE / KMPES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KMPES - Pedagogická a sociální psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do pedagogické psychologie (historie, předmět, metoda)2. Psychologický rozbor činnosti I - Hra3. Psychologický rozbor činnosti II - Učení4. Připravenost dítěte na školu5. Psychologický pohled na odměny a tresty6. Tvořivost7. Zvládání školní zátěže, duševní hygiena8. Úvod do sociální psychologie (historie, předmět, metoda)7. Socializace, sociální učení8. Sociální interakce a komunikace9. Sociální skupina10. Skupinový vliv11. Teorie atribuce

Získané způsobilosti

Porozumět procesům zrání a učení. Znát fáze, složky a druhy učení. Poznat možnosti formativního působení činnosti na utváření osobnosti dítěte.Rozvíjet schopnost orientace v otázkách vlivu sociálních činitelů na psychický vývoj, chování a prožívání dětí předškolního věku.

Požadavky

Zápočet - splnění úkolů jednotlivých seminářů a vypracování písemné reflexe na vybraný problém z oblasti sociální a pedagogické psychologie v rozsahu 2 - 3 normostran s využitím odborné literatury. Zkouška - písemná.

Garant

Mgr. Veronika Smetanová

Vyučující

Mgr. Veronika Smetanová