Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy logopedie (ÚPPE / KMZAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KMZAL - Základy logopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Logopedie ? základní pojmy, organizace logopedické péče u nás, vzdělávání dětí s NKS.2. Ontogeneze lidské řeči, komunikace, narušení komunikační schopnosti.3. Metody logopedické intervence (diagnostika, terapie, prevence).4. Logopedická prevence a depistáž v MŠ, preventivní a nápravná cvičení.5. Opožděný vývoj řeči, stimulace řečového vývoje.6. Vývojová dysfázie.7. Získaná psychogenní nemluvnost.8. Narušení zvuku řeči.9. Narušení plynulosti řeči (koktavost, breptavost).10. Narušení článkování řeči (dyslálie, dysartrie).11. Symptomatické poruchy řeči.12. Poruchy hlasu, hlasová hygiena.13. Alternativní a augmentativní komunikace.14. Návštěva školy, video.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s s vývojem dětské řeči a s jednotlivými typy narušené komunikační schopnosti u dětí předškolního věku. Vybavit studenty poznatky a dovednostmi, které jim umožní provádět depistáž, prevenci a stimulaci vývoje řeči u dětí a podílet se pod supervizí logopeda na terapii poruch a vad řeči. Podrobněji budou seznámeni s problematikou dyslálie a možnostmi práce s dítětem s dyslálií v MŠ.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:- vypracování seminární práce dle zadání- aktivní účast a plnění úkolů na semináříchZkouška: - písemná a ústní

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.