Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy som-, surdo-, tyflopedie (ÚPPE / KMZAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KMZAT - Základy som-, surdo-, tyflopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Somatopedie1. Vymezení pojmu, vývoj vztahu společnosti k tělesně a zdravotně postiženým jedincům, struktura a obsah rehabilitační péče, preventivní péče v současnosti.2. DMO, kombinované vady.3. Péče o jedince se zdravotním znevýhodněním.4. Současné trendy v péči o těl. postižené. Protetika.Surdopedie5. Vymezení pojmu, diagnostika sluchově postižených.6. Sluchové vady, typy a stupně sluchových vad. Způsob komunikace sluchově postižených. Kompenzační pomůcky pro sluchově postižené.7. Výchova a vzdělávání sluchově postižených. Integrace.Tyflopedie.8. Vymezení pojmu. Zrakové vady, typy a stupně.9. Péče o děti, mládež a dospělé se zrakovým postižením.10. Vzdělávání zrakově postižených. Integrace. Tyfloservis.

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled o charakteristice, péči, přístupech společnosti, výchově a vzdělávání lidí s tělesným, zdravotním, očním a sluchovým postižením.Seznamují se i s metodami práce, s přístroji a pomůckami pro postižené.

Požadavky

Zápočtový vědomostní test.

Garant

Mgr. Věra Kociánová, Ph.D.