Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Děti se sociálním znevýhodněním a s ADHD (ÚPPE / KMZNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KMZNE - Děti se sociálním znevýhodněním a s ADHD, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu ve vztahu k časovému rozvrhu výuky :- Hyperaktivita,hyperaktivní dítě, výchovně-metodické činnosti s hyperaktivním dítětem- Problematika Romů (stručná historie Romů v naší zemi,metody výuky romského žáka)- Etopedie jako vědní obor- Klasifikace a typologie poruch chování a emocí- Příčiny vzniku poruch chování a emocí- Závažné poruchy chování v současnosti- Možnosti prevence a výchovného působení u dětí s poruchami chování- Výchova a vzdělávání , péče o jedince s poruchami chování / ústavy , střediska , sdružení /

Získané způsobilosti

Seznámení se s problematikou hyperaktivního dítěte a s metodami, jak takové dítě vychovávat.Studenti získají základní přehled o romské minoritě. Seznámí se s problematikou jedinců s poruchami chování a problematikou dítěte se sociálním znevýhodněním.

Literatura

Svoboda, Jan. Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku. Praha, 2014. ISBN 978-80-262-0603-3.John F. Taylor. Jak přežít s hyperaktivitou a poruchami pozornosti : rádce pro děti s ADHD a ADD. ISBN 978-80-262-0068-0.Michalová Zdeňka. Předškolák s problémovým chováním. Praha, 2012. ISBN 978-80-262-0182-3.Bendová, Petra, Dlouhá, Jana, Kalibová, Petra, Kaliba, Martin. Vybrané kapitoly z psychopedie a etopedie nejen pro speciální pedagogy. Hradec Králové, 2015. ISBN 978-80-7435-423-6.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:Student zpracuje reflexi knihy s tématikou korespondující s obsahem předmětu v rozsahu 2-4 stran A4.Práce bude zformátována podle platné normy UHK, jinak nebude hodnocena.Práci student vloží do daného kurzu v moodlu do 30. 6. daného semestru.Student má tři pokusy na odevzdání práce.Písemný zápočtový test (úspěšnost 80%) (okruhy viz. osnova předmětu a kontrolní otázky u jednotlivých témat)Student má tři pokusy na absolvování testu.

Garant

Mgr. Jitka Vítová, Ph.D.