Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychopedie a etopedie (ÚPPE / KMZPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KMZPX - Základy psychopedie a etopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Psychopedie1. Pojem psychopedie. Vymezení pojmu mentální retardace (MR), příčiny, stupně MR, znaky MR. Demence. Výchova a vzdělávání MR. Postavení MR v souboru postižených.2. Prevence vzniku MR. Význam péče o MR, současné trendy.3. Downův syndrom. (Video: Pohybová aktivita MR).4. Kombinované vady, DMO, epilepsie. Komunikace lidí s MR. Výchova a vzdělávání lidí s MR. (Video: Psychomotorický vývoj dítěte).Etopedie5. Pojem etopedie, stupně poruch chování. Etopedická diagnostika. Poruchy chování typické pro dětský věk.6. Závažné poruchy chování v současnosti. Vzdělávání dětí s poruchami chování. Reedukace a resocializace poruch chování. Prevence delikvence.

Získané způsobilosti

Seznámení s problematikou lidí s mentální retardací a lidí s poruchami chování. Studenti získají základní přehled o výchově a vzdělávání dětí, mládeže a dospělých s tímto postižením.

Požadavky

Zápočtový vědomostní test.

Garant

Mgr. Věra Kociánová, Ph.D.