Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifika výchovy dětí do 3 let (ÚPPE / KNSPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KNSPD - Specifika výchovy dětí do 3 let, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historický pohled na výchovu a vzdělávání dětí do tří let.2. Komparace specifik 2letého dítěte a nároků na dítě pro vstup do mateřské školy.3. Nároky na prostředí vhodné pro institucionální péči o děti do tří let.4. Nároky na pedagoga pečujícího o dítě do tří let.5. Cíle, úkoly a metody, navazující na RVZP.6. Specifika psychosomatického vývoje dítěte ve druhém roce.7. Adaptace v zařízení, spolupráce s rodinou.8. Hra, hračky, pomůcky.9. Současná legislativa týkající se jeslí a zařízení institucionální péče o děti do tří let.10. Financování jeslí, spojená zařízení jesle a mateřská škola.11. Optimální model péče výchovy a vzdělávání dětí do 3 let.12. Návštěva jeslí.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s problematikou a platnou legislativou institucionální výchovy a vzdělávání dětí do tří let. Poznat nároky na práci pedagoga s 2-3letým dítětem. Napomoci bezproblémovému začlenění dětem mladším tří let do mateřské školy.

Požadavky

Podmínky k zápočtu : aktivní účast na přednáškách a seminářích, seminární práce

Garant

PaedDr. Vladimíra Hornáčková, Ph.D.