Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogická diagnostika (ÚPPE / KNSPG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KNSPG - Speciálně pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení a koncepce speciálně pedagogické diagnostiky v kontextu aktuálních legislativních opatření.2. Speciální pedagog ? diagnostik. Fáze diagnostického procesu. IVP.3. Oblasti speciálně pedagogické diagnostiky se zaměřením na raný a předškolní věk.4. Metody speciálně pedagogické diagnostiky aplikovatelné v období raného a předškolního věku I.5. Metody speciálně pedagogické diagnostiky aplikovatelné v období raného a předškolního věku II.6.Diagnostika školní zralosti.7. Specifika speciálně pedagogické diagnostiky u dětí s mentálním a kombinovaným postižením.8. Speciálně pedagogická diagnostika u dětí s poruchou mobility. Diagnostika laterality.9. Speciálně pedagogická diagnostika dětí se zrakovým postižením.10. Speciálně pedagogická diagnostika dětí raného a předškolního věku se sluchovým postižením.11. Klíčové oblasti diagnostiky dětí s narušenou komunikační schopností12. Diagnostika specifických vývojových poruch učení v předškolním věku.13. Diagnostika ADD, ADHD a dětí předškolního věku ze socio-kulturně znevýhodněného prostředí.

Získané způsobilosti

Cílem semináře je seznámit studenty s teoretickými základy speciálně pedagogické diagnostiky dětí se speciálními vzdělávacími potřebami v období raného a zejména pak předškolního věku. V aplikační rovině bude důraz kladen především na specifika dílčích oblastí speciálně pedagogické diagnostiky, a to s ohledem na optimalizaci edukačního procesu dětí s mentálním, tělesným, sluchovým, zrakovým, kombinovaným postižením, jakož i dětí s narušenou komunikační schopností, s ADD, ADHD, atp. dané věkové kategorie

Požadavky

Vypracování seminární práce na téma: Specifika speciálně pedagogické diagnostiky u dítěte ve věku ? roky/let s diagnózou ?. (Rozsah min. 5 stran A4; hodnotí: vyučující)Výroba diagnostické pomůcky využitelné v rámci speciálně pedagogické diagnostiky dílčích kompetencí dětí se speciálními vzdělávacími potřebami raného či předškolního věku. (Prezentace na semináři ? hodnotí vyučující spolu s ostatními studenty)

Garant

Mgr. Jitka Vítová, Ph.D.