Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika prvopoč. čtení a psaní 2 (ÚPPE / KZDC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KZDC2 - Didaktika prvopoč. čtení a psaní 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. téma Úvod do předmětu (požadavky k zápočtu a zkoušce).Čtení s porozuměním ve 2. - 5. ročníku ZŠ, období a postupy a specifické metody pro procvičení a upevňování čtení a psaní u dětí mladšího školního věku.3. téma Diagnostika čtenářských dovedností na 1. stupni ZŠ.4. téma Hodnocení výkonu žáků při čtení a psaní v 1. - 5. ročníku ZŠ. Verbální hodnocení,klasifikace, další způsoby a prostředky hodnocení žáků.5.- 6. téma Prvky tvořivé dramatiky ve výuce čtení, volné čtení, domácí a společná četba.Tiché čtení.7. téma Historický vývoj metod nácviku čtení a psaní, (metodysyntetické, analytické a analyticko-syntetické), ukázky Slabikářů.8.-9. téma Alternativní metody výuky čtení a psaní. Čtení a psaní ve waldorfských školách.10.-11. téma Metoda splývavého čtení, Globální metoda nácviku čtení, metoda Čtení pomocípsaní, modifikovaná petoda nácviku čtení.12. téma Genetická metoda čtení a psaní.13.téma Rozvoj čtenářství na 1. stupni ZŠ, tvořivý učitel, práce s třídní knihovničkou

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu mohou studenti správně didakticky vést žáky ZŠ v nácviku čtení a psaní. Vytvoří si vlastní názor na výuku a možnost vyučovat podle jednotlivých metodických návodu čtení a psaní u nás.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a splnění seminárních úkolů, vyplnění písanek pro 2. nebo 3. třídu (prezenční forma studia), příběh s ilustrací - leporelo (prezenční forma studia), přípravu na hodinu čtení, psaní pro 2.-5. třídu, práce s textem s vypracovaným pracovním listem (kombin.forma studia). Shrnutí všech poznatků písemnou formou a ústním zkoušením.Praktická dovednost psát tiskacím i psacím písmem na tabuli.K udělení zápočtu jsou možné tři pokusy.

Garant

Mgr. Iva Košek Bartošová, Ph.D.