Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování na ZŠ (ÚPPE / KZPRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KZPRJ - Projektování na ZŠ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Téma: 1. - 3.: Uvedení do problematiky pedagogiky, didaktiky, projektovánía využití projektové metody na ZŠTéma: 4. - 5. : Kompetence podle RVP ZV a pedagogické principy.Téma: 6. - 7.: Didaktická hra jako aktivizující metoda edukaceTéma 8.: Metody aktivního učení a metody dramatické výchovyTéma: 9. - 14.: Projektování na ZŠProjekt, kroky projektu, projektování, přednosti a úskalí projektu, projektovámetoda a třífázový model učení, tvorba projektů podle doporučované struktury,druhy projektů.(Mikrovýstupy projektů s hrou v roli a hrou v situaci, diskuse k projektovému vyučování, ukázkyprojektů k edukativním problémům - evaluace analýzou SWOT).

Získané způsobilosti

Rozvíjet myšlení v souvislostech při tvorbě projektu. Připravit návrh vlastní-ho projektu s využitím metod aktivního učení a kooperativní výuky. V reali-zaci pedagogického projektu uplatnit metody aktivního učení, metody a techniky dramatické výchovy a připravit studenty na řešení problémových situací v projektech. Studenti získají hlubší vědomosti a dovednosti pro tvorbu projektů, které jim pomohou plánovat a organizovat edukační proces na základní škole v současných podmínkách. Výuka bude probíhat samostudiem a interaktiv-ně tak, aby studenti získali dovednosti bezprostředně využitelné pro praxi v ZŠ.

Požadavky

1. Předmět bude ukončen zápočtovou prací na téma ?Projekt na ZŠ ? např.: Roční období na ZŠ, Vesmír, Indiánský týden? a testem, kterému bude předcházet aktivní účast na seminářích, vypracování projektu ve skupině. 2.Podmínka k zápočtu: Test

Garant

PaedDr. Vladimíra Hornáčková, Ph.D.