Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogicko-psychologická praktika (ÚPPE / KZPSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / KZPSM - Pedagogicko-psychologická praktika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Pedagogická diagnostika1.1 Pedagogická diagnostika a diagnóza.Předmět pedagogické diagnostiky.Znaky pedagogické diagnostiky.1.2 Historie. Typy pedagogické diagnostiky. Základní oblasti diagnostické činnosti na 1. stupni ZŠ.1.3 Metody vhodné pro pedagogickou diagnostiku žáka 1. stupně ZŠ.2 Problematika školní zralosti a připravenosti v pedagogické praxi2.1 Systémový přístup k problematice školní zralosti a připravenosti v pedagogické praxi. Zápis do 1. třídy. Indikace odkladu školní docházky. Legislativa.2.2 Standardní diagnostické metody pro diagnostiku školní zralosti v pedagogické praxi.2.3 Vyšetření školní zralosti v psychologické praxi (v PPP).3 Diagnostika specifických vývojových poruch učení3. 1 Diagnostika specifických vývojových poruch učeni v pedagogické praxi.3. 2 Diagnostika specifických vývojových poruch učeni v poradenské praxi.3. 2. 1 Psychologické vyšetření.3. 2. 2 Speciálně pedagogické vyšetření.4 Reedukační lekce.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je vybavit studenty teoretickými poznatky i praktickými dovednostmi, které jim umožní realizovat pedagogickou diagnostiku žáků a podílet se na jejich optimálním vývoji, event. na prevenci obtíží.Absolvování předmětu Pedagogicko-psychologická praktika posílí diagnostické kompetence budoucích učitelů/lek a dovednosti připravit a vést reedukační lekce.

Požadavky

Požadavek na zápočet: - účast na seminářích s aktivním plněním průběžně zadávaných úkolů- dokumentování přímé práce se žákem v rozsahu min.5 lekcí reedukační péče včetně školní anamnézy Písemné práce budou zpracovány dle standardů pro psaní seminárních prací. Prezentace práce.Studenti mají nárok na jeden opravný termín.

Garant

PhDr. Blanka Křováčková