Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika v praxi (ÚPPE / PMEPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PMEPX - Metodika v praxi, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výběrové řízení - jak požádat o místo učiteleKde a co chci učit, co můžu učit, Jak oslovit ŘŠ - životopis, motivační dopisPráce třídního učiteleJak vytvořit pravidla třídy, školní parlamentJak vést třídnické hodiny tak, abychom upevnili vztahy ve třídě. Třídní dokumentace, TK, TV, BakalářiJak se připravit na třídní schůzku, jednání s rodiči, problematický rodičOrganizace třídních akcí, co je nutné připravit a zajistitMetodika výukyJak udržet kázeň?Projekty - tvorba, plán, vyhodnocení, prezentace práceKlasická tabule nebo interaktivní tabule? Tablet nebo učebnice?Stupnice hodnocení - jak známkovat nebo bodovat, sebehodnoceníIntegrovaní žáciPráce s nadanými žáky, role asistenta pedagoga ve tříděJak číst zprávy z Pedagogicko psychologické poradny?Jak učit dítě s VPU cizí jazyk? Jak klasifikovat žáky s VPU?Ekologie ve školeEkotýmKaždé téma má svého vlastního lektora, což jednoznačně přispěje ke zkvalitnění výuky a ucelení získaných informací studentů.

Získané způsobilosti

Seznámit se s běžných chodem a problémy školy prostřednictvím učitelů ZŠ.Nahlédnout do školní reality už ne z pohledu studenta ale učitele.Být připraven na každodenní práci učitele.Co na praxi nestihnete, si u nás v klidu užijete.

Požadavky

90% účastVypracování seminární práce na jedno z nabízených témat. Seminární práce bude vypracovaná v tištěné i elektronické podobě a zaslána k individuálnímu ohodnocení. Tištěnou podobu student odevzdá.

Garant

doc. PaedDr. Martina Maněnová, Ph.D.Mgr. Václav Víška, Ph.D.