Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogicko-psychologická diagnostika (ÚPPE / PMPPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PMPPE - Pedagogicko-psychologická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Pedagogická diagnostika1.1 Pedagogická diagnostika a diagnóza. Předmět pedagogické diagnostiky. Znaky pedagogické diagnostiky.1.2 Historie. Typy pedagogické diagnostiky. Základní oblasti diagnostické činnosti v MŠ. Perspektivy pedagogické diagnostiky.2 Vývojová diagnostika2.1 Gesellova vývojová škála2.2 Prognostický význam vývojových nerovnoměrností2.3 Zvláštnosti diagnostiky dětí útlého věku3 Klinické metody3.1 Anamnéza3.2 Rozhovor3.3 Pozorování3.4 Analýza spontánních produktů4 Osobnostní pojetí jako východisko dětské diagnostiky4.1 Dítě v osobnostním pojetí4.2 Psychické potřeby dítěte předškolního věku a jejich uspokojování v podmínkách mateřské školy5 Pedagogicko - psychologická diagnostika5.1 Diagnostika rozumových schopností5.2 Diagnostika laterality5.3 Diagnostika osobnosti6 Speciální otázky dětské diagnostiky6.1 Rodina a rizikové faktory vztahové patologie v rodině6.2 Manželský rozvrat, rozpad rodiny6.3 Problémy vyplývající z domácího násilí6.4 Problémy vyplývající z narušeného chování rodičů k dítěti6.5 Psychická ( emoční) deprivace6.6 Možná řešení problémů7 Kazuistický modul

Získané způsobilosti

Vybavit studenty teoretickými poznatky i praktickými dovednostmi, které jim umožní realizovat pedagogickou diagnostiku dítěte předškolního věku a v rámci povinných praxí a poté ve své profesi se podílet na optimálním vývoji dítěte event. na prevenci jeho obtíží.

Požadavky

Požadavek na zápočet: o účast na seminářích s aktivním plněním průběžně zadávaných úkolůo reflexe odborné knihy o zpracování kazuistické studie dítěte s využitím alespoň čtyřech metod pedagogické diagnostikyPísemné práce budou zpracovány dle standardů pro psaní seminárních prací, každá o rozsahu min. tři normostrany. Kazuistická studie bude doložena informovaným souhlasem rodičů a pracovními listy, které dokladují přímou práci s dítětem.Studenti mají právo na jeden opravný termín.

Garant

PhDr. Blanka Křováčková