Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj manažerských strategií a technik (ÚPPE / PMROP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PMROP - Rozvoj manažerských strategií a technik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 2. Management mateřské školy, vedení lidí - styly vedení3. - 4. Klíčové kompetence manažera, manažerské techniky5. - 6. Asertivní chování manažera - modelové situace v komunikaci, rozvoj efektivníkomunikace a kooperace7. ? 8. Řešení problémů v modelových situacích, pozorování komunikace ve videonahrávkách,rozhodování s využitím technik DV9. Vedení porady - schopnost přijmout odpovědnost za role, využití zpětné vazby na základě dostupných technologií a s vyžitím aktivizujících metod10. - 11. Mikrovýstupy řešení problémových situací (s vlastním rozborem videoukázky).12. ? 13. Skupinová reflexe na základě video analýzy.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prohloubit poznatky z oblasti managementu školy, konkrétně vedení lidí, manažerských funkcí a rolí. Obsahově bude předmět zaměřen na: management školy v aplikaci na mateřskou školu se zaměřením na rozvoj manažerských schopností a kompetencí manažera školy s uplatněním manažerských technika strategií.

Požadavky

Předmět bude ukončen zápočtem:1.Video-prezentací manažerských dovedností s následnou reflexí a sebereflexí v týmu skupiny. 2.Seminární prací ? sebereflexí, autoevaluací z vlastního rozvoje manažerských schopností, strategií a technik a dotazníkem na sebereflexi v manažerských schopnostech.

Garant

PaedDr. Vladimíra Hornáčková, Ph.D.