Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do speciální pedagogiky (ÚPPE / PMUVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PMUVS - Úvod do speciální pedagogiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Speciální pedagogika jako vědní obor (cíle, systém, terminologie, metody, vývoj oboru)2. Vymezení základních pojmů (žáci se speciálními potřebami, handicap, integrace, ...)3. Ucelená rehabilitace zdravotně postižených4. Systém vzdělávání dětí a žáků se speciálními potřebami v ČR a v zahraničí5. Legislativa v oblasti vzdělávání dětí se speciálními potřebami6. Integrace ? vývoj integrace, formy, podmínky integrace, rizika a překážky v tomto procesu7. Individuální vzdělávací plán8. Poradenský systém v ČR, jednotlivé poradenské instituce a jejich úkoly, možnosti spolupráce s mimoškolními organizacemi9. Depistáž a možnosti prevence v MŠ u jednotlivých kategorií speciálních potřeb, příklady konkrétních opatření a programů z praxe.10. Příprava přechodu dítěte se speciálními potřebami do ZŠ.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s oborem speciální. Poskytnout přehled o problematice vzdělávání dětí se speciálními potřebami a o jejich integraci, o realizaci ucelené rehabilitace dětí se zdravotním postižením, legislativě v této oblasti. Osvojení dovedností pro tvorbu IVP.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:- Student zpracuje reflexi knihy s tématikou korespondující s obsahem předmětu v rozsahu 2-4 stran A4.- Práce bude zformátována podle platné normy UHK, jinak nebude hodnocena,- Práci student vloží do daného kurzu v moodlu do 30. 6. daného semestru.- Student má tři pokusy na odevzdání práce.- aktivní účast a plnění úkolů na seminářích - písemný zápočtový test (viz okruhy v moodlu a autotesty) (úspěšnost 80%)- student má 3 pokusy na absolvování testu

Garant

Mgr. Jitka Vítová, Ph.D.