Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika školní zralosti a připraveno (ÚPPE / PNDIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PNDIP - Diagnostika školní zralosti a připraveno, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretický modul1. Pedagogická diagnostika a diagnóza, typy pedagogické diagnostiky. Základní okruhy diagnostické činnosti.2. Publikace, metody a testy vhodné pro pedagogickou diagnostiku.3. Situace vyšetření školní zralosti v poradenské praxi.4. Interpretace psychologických zpráv.5. Praktický modul.6. Zpracování a prezentace kazuistické studie.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získání přehledu v jednotlivých metodách, určených pro diagnostiku a stimulaci dítěte předškolního věku, praktický modul zahrnuje zpracování kazuistické studie s využitím minimálně čtyřech metod při přímé práci s dítětem.

Požadavky

účast na seminářích s aktivním plněním průběžně zadávaných úkolů , portfolio seminárních prací - reflexe odborné knihy, zpracování kazuistické studie dítěte s využitím alespoň čtyřech metod pedagogické diagnostiky.Metody povinné: Předcházíme poruchám učení (Brigitte Sindelarová)Další metody ( 3- 4) budou zvoleny podle povahy případuPísemné práce budou zpracovány dle standardů pro psaní seminárních prací. Reflexe knihy o rozsahu min. tři normostrany. Kazuistická studie o rozsahu min.pět stran bude doložena informovaným souhlasem rodičů a pracovními listy, které dokladují přímou práci s dítětem.Studenti mají nárok na jeden opravný termín.

Garant

PhDr. Blanka Křováčková