Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dítě a rodina (ÚPPE / PNDIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PNDIR - Dítě a rodina, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Téma 1: Dítě předškolního věku v rodině - vrůstání dítěte do rodiny, rodící se osobnost.Téma 2: Vliv biologických a sociálních aspektů na vývoj dítěteTéma 3: Rodina a vliv výchovných stylů a způsobů výukyTéma 4: Vývoj vazeb a vztahů dítěte s matkou, vpečeťovací obdobíTéma 5: Utváření emocí, citů a motivůTéma 6: Utváření potřeb a zájmůTéma 7: Prosociálnost, prosociální chování a prosociální činnostiTéma 8: Svoboda, odpovědnost a výchova k hodnotámTéma 9: Koncepce morálního vývojeTéma 10: Komunikace mezi rodičem a dítětem, zásady komunikaceTéma 11: Sociální a pedagogická komunikaceTéma 12: Styly, techniky a pravidla komunikaceTéma 13: Rodina a škola, možnosti spolupráce

Získané způsobilosti

Předmět poskytuje teoretické i praktické znalosti v oblasti týkající se rodiny a dítěte. Student hlouběji pronikne do problematiky prosociálních činností a pravidel komunikace.

Požadavky

Vypracování seminární práce v rozsahu od 7 000 znaků bez mezer. Téma bude upřesněno dle aktuální situace. Počet možných oprav: 2xÚspěšné absolvování závěrečné zkoušky.

Garant

PhDr. Yveta Pecháčková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Yveta Pecháčková, Ph.D.