Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní pedagog. koncepce 1 (ÚPPE / PZAP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZAP1 - Alternativní pedagog. koncepce 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podněty pro vznik reformních pedagogických směrů na počátku 20. století.2.-5. Hlavní reformní pedagogické koncepce: M. Montessori, waldorfská pedagogika, jenský plán (P. Petersen), C. Freinet, daltonský plán.6.-8. Aktuální podněty pro transformaci vzdělávání v ČR - vzdělávací program Začít spolu, Škola podporující zdraví.9.-11. Otevřené vyučování jako trend vývoje ve vyspělých zemích.12.-l3. Diskuze k pedagogickým problémům primárního vzdělávání (konstruktivistické pojetí vzdělávání, vytváření školního kurikula, slovní hodnocení apod.).14. Ukázky videoprogramu k edukativním problémům.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni orientovat se v základních alternativních pedagogických směrech. Pro určený alternativní směr se naučí zpracovat výukové materiály.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě zpracování pomůcky pro využití při tzv. "volné práci".

Garant

PhDr. Vladimír Václavík, Ph.D.