Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bloková praxe v 1. r. ZŠ (ÚPPE / PZBLM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZBLM - Bloková praxe v 1. r. ZŠ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.9.-9.9. ( 5 pracovních dnů) realizovat praxi ve vybrané základní škole. Pozorovat zvláštnosti výchovně vzdělávací práce v 1. třídě ZŠ na začátku školní docházky.Zjistit a zaznamenávat individuální zvláštnosti dětí ve třídě (kvalitu výslovnosti, leváky, smyslové vady, tělesné vady), úroveň sebeobsluhy dětí, adaptabilitu na prostředí, vzájemnou interakci učitele a žáků. Vše zaznamenat do pedagogického deníku a úkoly pro prvopočáteční čtení a psaní (dále DPČP) a další předměty zaznamenat do pedagogického sešitu. Své poznatky využít především ve výuce předmětu DPČP. Zapojit se do e-lerningové diskuse.

Získané způsobilosti

Pozorovat zvláštnosti výchovně vzdělávací práce v 1. třídě ZŠ na začátku školní docházky. Navázat na poznatky z obecné a vývojové psychologie a praxe - zápisu dětí do 1. ročníku ZŠ. Seznámit se s činností vyučujícího, pomáhat učitelce (učiteli).

Literatura

Iva Košek Bartošová. Pedagogický sešit (pro 3. až 5. ročníku studia oboru Učitelství pro 1. stupeň ZŠ. Hradec Králové, 2014. ISBN 978-80-7435-487-8.

Požadavky

Zápočet udělen po předložení pedagogického deníku a vyplněních údajů z pozorování ve třídě pro následnou výuku v předmětu Prvopočátečního čtení a psaní v pedagogickém sešitě. Zapojení se do e-learningové diskuse v prostředí Moodlu ? www.kurzy.uhk.cz a plnit úkoly z pedagogického sešitu. K udělení zápočtu jsou dva pokusy.

Garant

Mgr. Iva Košek Bartošová, Ph.D.