Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální výchova (ÚPPE / PZMEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZMEM - Mediální výchova, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do mediální výchovy - průřezového tématu RVP ve školách2. Média a umění3. Veřejný projev a jeho prezentace4. Mediální projekt5. Novinářské žánry ve škole6. Reklama7. Média a multikultura8. Film a využití dabingu9. Televize ve službách výchovy10. Natáčení, střih, obsahová analýza11.Video a jeho využití ve škole12. Jak vytvořit školní (internetové) rádio13. Novinářská fotografie a její využití ve škole14. Prezentace projektů MV

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s problematikou mediální výchovy, která se stala v několika posledních letech významnou součástí výuky na školách. Rozvinou si tzv. mediální gramotnost v podobě rozvoje schopností využívat média a kriticky pracovat s jimi poskytnutými informacemi, seznámí se s mediální nabídkou a začnou poznávat metody práce využívané v mediální výchově.

Požadavky

Závěrečné hodnocení bude založeno na aktivní (nejméně 70procentní) účasti studenta ve výuce a na samostatné četbě zadané odborné literatury, která bude analyzována na hodinách. Na základě získaných poznatků a praktických dovedností vypracuje Student vlastní projekt z mediální výchovy s aplikací metod do výuky jednotlivých předmětů a následně ho bude prezentovat.

Garant

PaedDr. Vladimíra Hornáčková, Ph.D.