Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Osobnostní a sociální výcvik (ÚPPE / PZOSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZOSM - Osobnostní a sociální výcvik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Interakce a komunikace ? co to je (definice) a jak to funguje (modely komunikace)2. Účastníci komunikace ? já (identifikace vlastních komunikačních dovedností a intervenujících proměnných), ty (interpersonální percepce) , oni (komunikace ve skupině, komunikace se skupinou, sociální stereotypy)3. Komunikační prostředky ? nonverbální, paraverbální a verbální (staticky ukotvené, dynamické)4. Komunikace prostřednictvím moderních komunikačních technologiíKonkrétní nácvik např. v těchto oblastech (konkrétní volba témat v závislosti na potřebách, možnostech účastníků a aktuálních podmínkách):a) Sebepoznáníb) Řeč těla ? mimika, gestika, haptikac) Odezírání, artikulace (též jazykolamy)d) Prezentační dovednosti, sebeprezentace,e) Slovníkf) Argumentaceg) Navozování atmosféry, vyprávěníh) Techniky kladení otázeki) Aktivní naslouchání, práce s tichemj) Analogie, metafora a reframingk) Kooperace, týmová spoluprácel) konflikty a jejich řešením) Asertivitan) Vyjednávánío) Persuazep) Práce se skupinou, Ice-breakery, Worm-upyq) jiné10. hra v roli11. slovní komunikace, rétorika

Získané způsobilosti

Cíle předmětu: seznamuje stručně s teoretickými východisky sociální komunikace a poskytuje techniky, metody a modelové situace pro rozvoj komunikačních, personálních a sociálních kompetencí.

Požadavky

1, Aktivní účast na výuce.2, Příprava jednoho vybraného tématu, jeho písemné zpracování a praktické provedení ve skupině.

Garant

Mgr. Jana Přibylová