Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Patopsychologie (ÚPPE / PZPAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZPAM - Patopsychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Normalita/abnormita, léčba a terapie psychických poruch2. Obecné principy psychického vývoje, dědičnost psychických vlastností3. Zátěžové situace ? stres, konflikt, frustrace a deprivace4. Reakce rodiny na sdělení závažné diagnózy v dětském věku - neurologické diagnózy, genetická postižení, chronická a letální onemocnění5. Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí, sluchové a zrakové postižení6. Psychosomatické poruchy v dětství a dospívání7. Poruchy řeči u dětí8. Mentální retardace a pervazivní vývojové poruchy9. Emoční poruchy10. Poruchy chování11. Poruchy příjmu potravy a spánku12. Děti ohrožené prostředím

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámení studentů se základními oblastmi patopsychologie, s procesy probíhajícími v psychice osoby se zdravotním postižením nebo osoby žijící v ohrožujících podmínkách v průběhu vývoje daného jedince. Studenti se obeznámí s průběhem a obsahem jednotlivých specifik zdravotního postižení s důrazem na možnost minimalizace negativních dopadů a intervenci v pedagogické praxi.

Požadavky

Zápočet:- písemná reflexe vybraného problému z oblasti patopsychologie, rozsah 2 - 3 normostrany- písemný test

Garant

Mgr. Veronika Smetanová