Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe 2 (ÚPPE / PZPR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZPR2 - Průběžná pedagogická praxe 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Každý čtvrtek hospitace a výstupy v příslušné základní fakultní škole. Odučit jeden celý den v měsíci dubnu.Studenti kombinovaného studia, kteří nemají příslušnou praxi musí absolvovat praxi dle rozpisu garanta praxe ÚPPE na fakultní škole v lednu za spoluúčasti didaktika UHK a fakultního učitele ZŠ.Využít poznatků z výuky a řídit se radami a pokyny k praxím v pedagogickém sešitě.

Získané způsobilosti

V rámci průběžné praxe hospitovat v 10 vyučovacích jednotkách (z toho minimálně 5 hod. u fakultního učitele), připravit a realizovat min. 12 výstupů a zúčastnit se rozborů, průběh výuky dokladovat hospitačními záznamy a vlastními přípravami na výuku. V případě možnosti vyzkoušet učit jeden celý den. Praxi realizovat v jiném ročníku než na průběžné pedagogické praxi 1. Účastnit se e-learningové diskuse s fak. učiteli, didaktiky i vrstevníky.Studenti kombinovaného studia, kteří učí na prvním stupni ZŠ méně než 3 roky a nejsou třídními učiteli danou dobu nebo učí v MŠ, musí absolvovat praxi dle rozpisu garanta praxe ÚPPE na fakultní škole v lednu za spoluúčasti didaktika UHK a fakultního učitele ZŠ.

Literatura

Iva Košek Bartošová. Pedagogický sešit (pro 3. až 5. ročníku studia oboru Učitelství pro 1. stupeň ZŠ. Hradec Králové, 2014. ISBN 978-80-7435-487-8.

Požadavky

Zápočet uděluje na základě výstupů a vedení pedagogického deníků a na základě doporučení fakultního učitele - garant ped. praxe. Povinností studenta je účastnit se diskuse a otázek v prostředí Moodlu - www.kurzy.uhk.cz a předat hodnocení fakultního učitele z praxe studenta garantu předmětu. Dále pracovat s pedagogickým sešitem pro výuku dalších předmětů.

Garant

Mgr. Iva Košek Bartošová, Ph.D.