Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika 2 (ÚPPE / PZSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚPPE / PZSP2 - Speciální pedagogika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Speciální pedagogika osob s mentálním postižením, specifika vzdělávání těchto žáků v ZŠ2. Základy psychopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).3. Základy logopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).4. Základy somatopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).5. Základy etopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).6. Základy surdopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).7. Základy optopedie (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).8. Nadané dítě (období mladšího školního věku, práce s dítětem v ZŠ).9. Žáci se sociálním znevýhodněním.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty základními poznatky z jednotlivých oborů speciální pedagogiky, seznámit je s možnostmi práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami na 1. st. ZŠ. Studenti dále získají základní vědomosti a dovednosti nutné pro práci s integrovaným dítětem se zdravotním postižením a sociálním znevýhodněním.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:- zpracování seminární práce dle zadání (maximálně tři pokusy)- aktivní účast a plnění úkolů na semináříchZkouška:písemná a ústní souborná zkouška z předmětů Speciální pedagogika 1 a Speciální pedagogika 2

Garant

PhDr. Pavel Zikl, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavel Zikl, Ph.D.