Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný německý jazyk (KBI / KNEMJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / KNEMJ - Odborný německý jazyk, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zvláštní pozornost je věnována těmto okruhům:Odborná ústní a písemná komunikace se zaměřením na biologii a ekologiiGramatické prostředky odborného stylu (pasívum, infinitivní vazby, konjunktivy...)Vyhledávání informací na internetuSeznámení s možnostmi odborných stáží v zahraničí

Získané způsobilosti

Předmět je určen studujícím, kteří prokazují znalost cizího jazyka (konkrétně němčiny) v rámci svého doktorského studia.

Požadavky

Samostatná příprava četby a překladu 100 stran odborné publikace dle tématu doktorské práce. Prokázání následujících schopností a dovedností: porozumění německému odbornému textu v rozsahu 100 stran dle zaměření své dizertační práce, diskuse o běžných profesních problémech a obsahu zpracovaného textu, komunikace na téma zadání dizertační práce, konverzace na témata běžné slovní zásoby (představení své osoby, práce, studia, místa bydliště, zaměstnání apod.)

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.