Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alpínská a polární ekologie (KBI / PALP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PALP1 - Alpínská a polární ekologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, Alpínské prostředí, Arktida-Antarktida, historieZalednění v geologické historii ZeměVznik ledovců, typy ledovců, ledovcová modelace terénuPermafrost typy, formy, tánTundra její členění. tundra severní Ameriky, Sibiř, Svalbard, GronskoTundra - Nový ZélandTundra Skandinaviae Faerských ostrovůTundra Subanktických oblastíSněhové laviny a geobiodiverzita

Získané způsobilosti

Předmět poskytne studentům základní informace o alpínských a polárních oblastech z hlediska fyzické geografie a návazně ekologie (od ekologie globální, přes ekologii biomů, společenstev, organismů ? mikroorganismů, rostlin, živočichů včetně člověka) a adaptacích organismů na extrémní podmínky.

Literatura

Prošek, P. a kol. Antarktida. Praha: Academia, 2012. ISBN 978-80-200 21403.Wielgolaski, F., E. Polar and Alpine Tundra (Ecosystems of the World). Amsterdam and New York: Elsevier, 1997. ISBN 0-444-88265-0.Nagy, L. et Grabher, G. The Biology of Alpine Habitats. UK- Oxford University Press., 2009. ISBN 978-0-19-856704-2.

Požadavky

zápočet a zkouškaZkouška: kombinovanáPodmínkou zápočtu bude cca 80 % účast na seminářích. Zápočet obdrží studenti za účast na zimním terénním kurzu, vyjímečně na základě testu (dle dohody s vyučujícím).

Garant

doc. RNDr. František Malíř, Ph.D.