Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická chemie (KBI / PANCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PANCH - Analytická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek (dvouhodinové bloky):1. Rozdělení analytických metod. Analytické reakce a chemické rovnováhy. Úprava vzorku před analýzou.2. Kvalitativní analýza anorganických látek. Identifikace organických látek3. Odměrná analýza. Typy odměrných stanovení4. Elektroanalytické metody. Principy, instrumentace, analytické aplikace5. Vybrané optické metody. Principy, instrumentace, analytické aplikace6. Separační metody. Chromatografické a elektromigrační metody.7. Validace analytických metod. Správná laboratorní praxeProgram cvičení (dvouhodinové bloky)1) Důkazy aniontů a kationtů2) Stanovení koncentrace kyseliny octové v octu. Potenciometrická titrace3) Stanovení koncentrace železnatých iontů ve vzorku. Redoxní titrace4) Stanovení koncentrace I2 ve vzorku spektrofotometricky5) Fluorimetrické stanovení látek6) IČ spektrometrie ? strukturní analýza organických sloučenin7) Chromatografie ? identifikace nečistot v barvivu. TLC

Získané způsobilosti

Cílem výuky předmětu je teoretické a praktické osvojení základů chemických a instrumentálních metod analýzy anorganických a organických sloučenin posluchači studijního oboru jako základ pro analytické hodnocení vybraných látek se vztahem k životnímu prostředí.

Požadavky

Zápočet - docházka na cvičení (min. 80%), zpracované protokoly ze cvičeníZkouška ústní - student si vytáhne 2 otázky

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal

Vyučující

doc. RNDr. Vlastimil DohnalIng. Karel Musil